Senior adviseur Economics & Policy

We zoeken een ervaren adviseur met passie voor opdrachten binnen de publieke sector en een groot eigen netwerk

Over Rebel

Wij maken impact

Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. Met inmiddels meer dan 250 Rebels werken we aan spraakmakende projecten in sectoren zoals infrastructuur, mobiliteit, circulaire economie, energie, stedelijke ontwikkeling, cultuur, zorg en het sociaal domein. Rebel is het liefst actief in sectoren die voor grote uitdagingen staan, waarbij zowel overheid als marktpartij onderdeel kunnen zijn van de oplossing. Dat zijn namelijk de markten waar we de meeste maatschappelijke impact kunnen maken. Zo proberen we de wereld met elk project een stukje beter achter te laten.

Wij geloven in kleinschaligheid, ondernemerschap en eigenaarschap. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van samenwerkende kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker, maar ook aandeelhouder zijn. Dit zorgt voor een bedrijfsstructuur en -cultuur met weinig kaders en zonder hiërarchie en bazen. Bovendien geven we niet alleen advies. We initiëren eigen plannen en investeren zelf in initiatieven waarin we geloven.

Over het team

Rebel Economics & Policy

Eén van die kleine bedrijven binnen Rebel is Rebel Economics & Policy (REP). Zoals de naam al doet vermoeden: een passie voor economie en beleid is wat ons bindt. Hoe maken we beleid beter en vergroten we de brede welvaart? Wat werkt niet alleen op papier, maar ook in de praktijk voor de mensen die het aangaat? Rebel Economics & Policy (REP) helpt overheden en organisaties bij het maken van beter beleid. Niet vanuit politieke stokpaardjes of gevestigde belangen, maar vanuit een inhoudelijke analyse.

We leveren op maat gemaakt advieswerk – gevraagd en ongevraagd – voor gemeenten, provincies, het Rijk en (maatschappelijke) organisaties. Door het inzichtelijker maken van complexe problemen, bieden we onze opdrachtgevers betere oplossingen. Onze klanten adviseren we met behulp van instrumenten zoals maatschappelijke kosten-batenanalyses, businesscases, beleidsevaluaties en data-analyse.

REP is binnen Rebel een generalistisch team dat over sectorgrenzen heen werkt. We zijn dan ook sterk in het toepassen van inzichten uit verschillende sectoren bij nieuwe uitdagingen. We werken veel samen met andere Rebel-teams, onder andere op thema’s als woningbouw en mobiliteit. Zelf hebben we een sterk netwerk en veel ervaring opgebouwd in bijvoorbeeld de cultuur- en sportsector. Meer informatie en een aantal voorbeeldprojecten vind je hier.

Heb je een achtergrond in een sector waarin wij nog niet actief zijn? Een sector met een prangende maatschappelijke opgave, waar belangrijke beleidsbeslissingen moeten worden gemaakt én waar we met ons werk meerwaarde kunnen leveren? Dan is dat een pré.

Profiel

Wie ben jij?

Geloof jij in jezelf, laat je je niets wijs maken, wil je meebouwen aan een betere wereld, ben je bereid risico’s te nemen en zie je het zitten om je eigen werk en ontwikkeling te bepalen? Dan is Rebel wellicht jouw ideale partner! Wij zijn op zoek naar een senior adviseur voor Rebel Economics & Policy met de volgende eigenschappen:

  • Je spreekt vloeiend Nederlands;
  • Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring, bij voorkeur in de advieswereld;
  • Je brengt een relevant netwerk binnen het publieke domein mee en je kunt hier inhoudelijk en commercieel op voortbouwen;
  • Je wordt enthousiast van (financieel-)economische, strategische en beleidsvraagstukken;
  • Je bent maatschappelijk betrokken;
  • Je werkt graag samen in projectteams van wisselende samenstelling;
  • Je bent veelzijdig, nieuwsgierig en analytisch sterk;
  • Je maakt graag prettig leesbare teksten en haalt plezier uit schrijven;
  • Je vindt het leuk om zelf op zoek te gaan naar interessante projecten en je eigen ‘smaak’ hierin te ontwikkelen, binnen ons team en binnen Rebel.

Ons aanbod

Wat bieden wij?

Naast een afwisselende baan in ons team biedt Rebel jou een creatieve en inspirerende werkomgeving met leuke collega’s. Een omgeving waarin je maximale vrijheid, kansen maar ook ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt verantwoordelijkheid, een goed salaris, een (winstafhankelijke) bonus en de mogelijkheid om mee te investeren in ons bedrijf en Rebel-initiatieven. Verder gaat ons team flexibel om met de hoeveelheid en de timing van vakantiedagen, bemoedigen we het opnemen van ouderschapsverlof en krijg je veel vrijheid om je eigen werkuren in te delen.

Naast het hoofdkantoor in Rotterdam heeft Rebel meerdere kantoren in het buitenland, bijvoorbeeld in Antwerpen, Düsseldorf, Nairobi, Johannesburg en Washington. Regelmatig werken Rebels in Nederland mee aan projecten over de grens.

De startdatum van deze nieuwe functie wordt bepaald in overleg met de meest geschikte kandidaat.

De volgende stap

Contactinformatie en solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur je cv en motivatie naar Radboud.Koning@rebelgroup.com. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie, voel je dan vooral ook vrij om contact op te nemen met Radboud. Dit kan via bovenstaand e-mailadres of telefonisch (06 14 93 89 83).

G

Geïnteresseerd? Neem contact op