Junior consultant mobiliteit (32-40 uur)

Rebel is een dynamisch en snelgroeiend Rotterdams adviesbureau gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren, altijd vanuit de drive om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten. Rebels adviseren, implementeren, ontwikkelen nieuwe initiatieven en investeren ook in projecten en innovaties waarin zij geloven. Rebel is ruim 20 jaar geleden door acht jonge ambitieuze adviseurs opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met ruim 300 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Londen, San Francisco, Toronto, Washington D.C., Johannesburg en Nairobi. Rebels investeren in hun eigen onderneming en ontwikkeling. Onafhankelijk, kritisch en constructief. We willen bovenal trouw aan onszelf kunnen zijn. We zijn experts in strategie en finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Wij zoeken een junior consultant mobiliteit

Rebel is voor de vestiging Rotterdam per direct op zoek naar een Junior consultant mobiliteit.

Wij zoeken een enthousiaste nieuwe Rebel die vol overgave met ons mee gaat werken aan de mobiliteit en bereikbaarheid van nu en morgen. We zoeken een junior adviseur die ons helpt met het maken van mobiliteitsprogramma’s en plannen op regionaal niveau en voor gebiedsontwikkelingen. Je werkt aan verschillende soorten projecten en hebt veel ruimte om over inhoud en proces te leren.

Je gaat bijvoorbeeld met dit soort vraagstukken aan de slag:

 • Welke maatregelen kunnen Rijk, provincie, gemeenten en private partijen samen nemen om ervoor te zorgen dat nieuwe woningen bereikbaar zijn én gebieden prettig zijn om te leven?
 • Hoe zorgen we ervoor dat mensen in een nieuwe woonwijk vaker de fiets pakken?
 • Hoe maakt de overheid goede afspraken met projectontwikkelaars over het stimuleren van deelmobiliteit?
 • Hoe helpen we een wethouder om budgetten los te krijgen voor het realiseren van een nieuwe tramlijn

Voor een beeld van het type projecten, zie projecten waar we nu en eerder aan werk(t)en:

Vind jij het leuk om de inhoud in te duiken, informatie te structureren? Om processen en werkwijzen te bedenken en te begeleiden waar veel verschillende (bestuurlijke) stakeholders bij betrokken zijn? En om uit grote hoeveelheden informatie snel de kern, de gemeenschappelijke delers en de pijnpunten te destilleren? Dan is deze vacature misschien interessant voor jou.

Wij werken aan de mobiliteit en steden van morgen

Wie zijn wij?

Onze steden groeien hard en dat vraagt ook om nieuwe mobiliteitsoplossingen. Gezonder, stiller, makkelijker en voor iedereen te bereiken. We zien dat veel steden en regio’s met steeds minder geld, steeds meer moeten en willen bereiken. Dat vraagt slim combineren van opgaven en bij elkaar brengen van partijen die iets willen.

Ons team werkt samen met overheden en marktpartijen aan de mobiliteit en de steden van morgen. We bekijken mobiliteitsvraagstukken graag vanuit een integraal perspectief: bestuurskundig, financieel-economisch, organisatorisch en domein overstijgend, maar altijd vanuit de inhoud van mobiliteit. Onze focus is daarbij direct onze gezamenlijke drijfveer: mobiliteitstoepassingen écht op straat krijgen! Dus naast het ‘wat’ veel aandacht voor het ‘hoe’.

Onze rol in projecten is vaak die van “friendly co-pilot”: samen met opdrachtgevers en regelmatig ook samen met marktpartijen adviseren over, en ontwikkelen van, nieuwe spraakmakende oplossingen. Dit onderscheidt ons van andere ingenieursbureaus en adviesbureaus.

Functie-eisen

Wie ben jij?

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

 • Je hebt een universitair diploma (of gelijkwaardig);
 • Je hebt 0 tot 5 jaar werkervaring (meer mag ook, maar dan verwachten we ook meer);
 • Je hebt interesse in werken aan complexe mobiliteitsvraagstukken;
 • Je bent van huis uit nieuwsgierig en wilt je vastbijten in het in goede banen leiden van complexe processen waar veel partijen bij betrokken zijn;
 • Je hebt uitstekende analytische en schrijfvaardigheden en het vermogen om snel te leren;
 • Je bent proactief en kunt snel schakelen;
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig;
 • Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken;
 • Je beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Je wil graag bijdragen aan het creëren van maatschappelijke impact;
 • Kennis van mobiliteit is een pré;
 • Een financieel/economisch profiel is een pré.

De functie

Wij bieden

Naast een leuke, afwisselende baan in een ambitieus team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met veel gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid om je eigen ideeën verder te brengen, verantwoordelijkheid en een goed salaris. Je werkt altijd in een team met een ervaren projectleider, die jou begeleidt en je de ruimte geeft om je te ontwikkelen. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan. Na een jaar krijg je de gelegenheid om mede-eigenaar te worden van het team waarvoor je werkt.

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis: eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Rebel aan het woord:

Bij Rebel krijg je de kans om je eigen visie vorm te geven en tot uiting te brengen. Jouw rebelse en fanatieke karakter wordt omarmd en je krijgt vanaf het begin veel verantwoordelijkheid. Binnen Rebel komen diverse expertises samen waardoor je snel leert en integrale ruimtelijk-maatschappelijke projecten kunt doen. Je hebt een divers werkpakket waarin je door de schalen werkt, van het opstellen van een regionaal mobiliteitspakket tot het uitvoeren van een impactanalyse voor een gebiedsontwikkeling. Bij Rebel Living Mobility zijn we van alle markten thuis en ben je nooit uitgeleerd! Naast hard werken kom je in een dynamische omgeving terecht, waarin je met het team en andere Rebels regelmatig leuke activiteiten organiseert. Amber Luesink

Rebel worden?

Geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 21 juni 2024 een motivatiebrief en CV naar gertjan.koolen@rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gertjan Koolen op 06 55 68 66 46.