Junior Consultant Jeugdzorg

Met als doel de zorg dichter bij het kind te organiseren en zo het systeem te versimpelen, werd de verantwoordelijkheid voor (o.a.) de jeugdzorg bijna tien jaar geleden verschoven van het Rijk naar de gemeenten. Een verschuiving met grote gevolgen, bleek in de jaren erna, én nu nog steeds. Bijna wekelijks verschijnen er in het nieuws berichten over gestegen uitgaven, kortingen op budgetten en tekorten bij gemeenten. Gesprekken tussen partijen vlotten moeizaam, en ondertussen neemt het aantal kinderen en jongeren dat zorg nodig heeft toe.

Kenmerkend voor de jeugdzorg is het grote aantal verschillende organisaties dat zorg aanbiedt. Doorgaans wordt de term Jeugdzorg gebruikt als verzamelnaam voor organisaties die werkzaam zijn in de Jeugdhulp, Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. Al deze organisaties zijn erop gericht jeugdigen te ondersteunen bij o.a. psychische problemen, verstandelijke beperking en opvoedproblemen. Dit doen ze op de locatie van de aanbieder als dat nodig is, maar liefst bij de jeugdige of het gezin thuis, als dat mogelijk is.

Wij helpen jeugdzorgaanbieders, gemeenten en andere relevante partijen in het veld op thema’s die raken aan de bedrijfsvoering en (financiële) continuïteit van de organisatie. Hierbij kan je denken aan ondersteuning bij aanbestedingen, het opstellen van kostprijsmodellen en onderhandelingen over contracten. Maar ook aan inrichtingsvraagstukken bij een fusie of samenwerking tussen organisaties, en het opstellen van een financieel herstel-/continuïteitsplan voor de organisatie. We werken vaak nauw samen met de financiële kolom van de organisatie, en adviseren het bestuur.

Ben jij net afgestudeerd (of heb je enige jaren ervaring) en word je enthousiast van bovenstaande? En wil je samen met ons werken aan deze vraagstukken een voor de maatschappij zeer relevante sector? Dan zoeken wij jou!

Binnen ons team, Rebel Strategy & Finance, werken we aan vraagstukken in de gehele breedte van het zorgveld. Zo werken we – naast in de jeugdzorg – ook voor ziekenhuizen, in de geestelijke gezondheidszorg en binnen de ouderenzorg (vvt), laboratoria en toeleverende industrie. Ter versterking van ons team zoeken wij een: Junior Consultant Jeugdzorg

De functie

Wat ga je doen?

Als Junior Consultant Jeugdzorg draai je vanaf dag 1 mee in projecten. Dit doe je samen met een ervaren adviseur of een breder projectteam. Een voorbeeld? Een groep van jeugdzorgaanbieders heeft zich gezamenlijk ingeschreven op een aanbesteding van een gemeente, om de krachten te bundelen. Het gaat om een meerjarig contract en de belangen zijn groot en bovendien verschillend. In voorbereidingen op gesprekken en onderhandelingen hierover met de gemeente, is de groep van aanbieders op zoek naar een adviseur die haar kan ondersteunen in voorbereiding van gesprekken en onderhandelingen met de gemeente maar ook tussen de aanbieders zelf, in een rol als projectleider. Als junior consultant ga je aan de slag met het verzamelen van de data en de data-analyse die het fundament vormen voor (de voorbereiding van de) besluitvorming. Je stemt hierover af met de opdrachtgever (digitaal of op locatie).

Je werkt aan een aantal projecten tegelijkertijd, in verschillende projectteams. Voor jou de uitgelezen de kans om te leren van andere adviseurs en te ontdekken welke werkstijl bij je past. Binnen het team werken adviseurs in de breedte van het zorgveld aan financiële vraagstukken, voor zowel ziekenhuizen als aanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

Functie-eisen

Ben jij een Rebel?

Wij zoeken een junior consultant (net afgestudeerd, of 0-3 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij een ander adviesbureau of binnen een zorginstelling), met:

  • een WO-achtergrond in bedrijfskunde, (bedrijfs)economie;
  • je bent analytisch sterk, houdt van cijfers en hebt zin om je (modelleer)vaardigheden in Excel verder te ontwikkelen;
  • je hebt affiniteit met de (jeugd)zorg of een interesse om deze verder te ontwikkelen en de sector te leren kennen. Ervaring is niet noodzakelijk;
  • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Aanbod

Wat Rebel jou biedt

  • Een dienstverband (van 32 – 40 uur, startdatum in overleg), binnen een gemengd team van jonge en ervaren adviseurs. Ons team – Rebel Strategy & Finance – maakt onderdeel uit van Rebel, een adviesbureau gericht op positieve impact op de wereld. Met zijn allen werken wij vanuit ons kantoor in hartje Rotterdam. Onder ons kantoor zit een sportschool en op korte afstand vindt je de kroeg waar wekelijks vrijdagmiddagborrels plaatsvinden.
  • Een salaris van € 3.200 per maand, plus 8% vakantietoeslag, plus een bonus tot ca. 20% afhankelijk van individuele- en teamprestatie.
  • En bovendien: de mogelijkheid om aandeelhouder van ons bedrijf te worden, en zo mee te delen in de waarde die we samen creëren.
  • Deelname aan de Rebel Academy. Hierbij doorloop je samen met een groep van andere starters binnen Rebel een opleidingsprogramma, om Rebel te leren kennen en je adviesvaardigheden te ontwikkelen.
  • 30 vakantiedagen op basis van 40-urige werkweek

Rebel worden?

Hebben we je interesse gewekt? Mooi! Stuur je CV, cijferlijst en motivatiebrief naar mirjam.koedijk@rebelgroup.com. Voor meer informatie of eerst eens kennismaken? Neem contact op met Mirjam per mail.

onze projecten in de zorg sector