Medior adviseur ports & logistics

Interesse in schepen, havens, internationale supply chains en wereldhandel? Versterk dan als medior adviseur in het Ports & Logistics-team

Heb jij enkele jaren relevante werkervaring in een (transport) economische richting? Boeit de wereld van wereldhandel, havens en logistiek je sterk? En werk je graag getalsmatig op het snijvlak van economie, techniek en strategie? Rebel zoekt een nieuwe collega die met deze interesses graag meewerkt aan uitdagende en internationale maatschappelijke projecten.

Rebel Ports & Logistics

De rol

In deze rol geef je strategisch advies aan publieke en private klanten door het uitvoeren van marktstudies, commerciële due diligence voor havengerelateerde transacties en technische en economische haalbaarheidsstudies. Daarnaast denk je mee hoe de havens en de scheepvaartsector kunnen vergroenen. Ongeveer de helft van de tijd werk je voor klanten in Nederland en België, de andere helft voor klanten in de rest van de wereld. Naast het adviseren van de verschillende havenbedrijven adviseer je ook grote spelers binnen de havens zoals terminal operatoren, verladers, investeerders en financiers (zoals infrastructuurfondsen en IFIs).

Daarnaast werk je nauw samen met de andere teams binnen Rebel, waarin je samen extra waarde weet te creëren door onze financieel-strategische kennis, ervaring met infrastructuurprojecten en onze Rebelse manier van werken te bundelen. Deze positie is voor het team in Rotterdam. Daarnaast opereren we als team flexibel samen met onze collega’s in Antwerpen.

Voor meer informatie over ons team kijk eens op onze website: https://rebelgroup.com/en/markets/infrastructure/ports/

We zijn op zoek naar het volgende profiel

Jij hebt

  • Een masteropleiding afgerond in een technische en/of bedrijfseconomische richting en je hebt aantoonbare kwantitatieve affiniteit.
  • Ervaring opgedaan (3 – 5 jaar) op financieel-economisch vlak.
  • Sterke interesse in havens & scheepvaart en logistiek én de huidige uitdagingen, in zowel binnen- als buitenland.
  • De drive en kennis om complexe kwantitatieve economische studies zelfstandig te doen.
  • Interesse om je verder te verdiepen in data-verwerking en programmeren.
  • Omdat je werkt met internationale klanten is een sterke beheersing van Engels een must. Spreek je ook Duits, Frans of een andere taal dan is dat een plus.
  • Of je bent enorm gedreven om een switch te maken en bij te leren en kan de nodige skills laten zien.

Wat kunnen we voor jou betekenen

Wij bieden

  • Een werkomgeving waar ondernemerschap, creativiteit, analytisch denken, maatschappelijke betrokkenheid, samenwerken, leergierigheid kenmerkend zijn.
  • Werk aan gevarieerde projecten met maatschappelijke relevantie: van haalbaarheidsstudies naar CO2-vrije scheepvaart tot het berekenen van de economische impact van walstroom, de uitwerking van de duurzaamheidsstrategie voor een grote containerterminaloperator en de ontwikkeling van een waterstof hub in Nederland.
  • Een competitieve vergoeding van je kwaliteit. Gecombineerd met goede secundaire arbeidsvoorwaarden én de gelegenheid om op termijn aandeelhouder te worden.
  • De mogelijkheid om een trainingsprogramma van Rebel Academy te volgen, de kans om verder door te groeien of zelfs je eigen Rebel-onderneming op te zetten?
  • Een klein, informeel, grensoverschrijdend team binnen een groter wereldwijd Rebel-netwerk.
  • Een modern kantoor in het hartje van de Oude Haven in Rotterdam.

‘No change without a Rebel’

Rebels werken aan de vraagstukken van de toekomst op het gebied van infrastructuur, hernieuwbare energie, mobiliteit, logistiek, duurzaamheid, transport, stedelijke ontwikkeling, gezondheidszorg en de sociale sector. Wij maken impact, niet alleen als adviseur maar ook als investeerder. Want wie gelooft in zijn eigen adviezen, investeert mee. Toegewijd aan het creëren van verandering, initiëren en realiseren we ook onze eigen projecten.

Rebel is erin geslaagd om een unieke marktpositie te verwerven als het gaat om advisering op financieel-economisch gebied, onder meer op het gebied van PPS en projectfinanciering voor vastgoed, infrastructuur en hernieuwbare energie.

Ben je geïnteresseerd?

Wil je meer weten over deze vacature? Of ben je geïnteresseerd, maar voldoe je (nog) niet volledig aan het profiel? Neem voor 30 september vrijblijvend contact op met Johan-Paul Verschuure via +31 6 15351299 of onderstaand mailadres.

Direct een CV en korte motivatie sturen mag ook, naar Johan-Paul.Verschuure@Rebelgroup.com.