Data minded consultant circulaire economie

Ben je data minded en analytisch, heb je affiniteit met duurzaamheid en kun je niet wachten je met milieu-impactanalyses, duurzaamheidsstrategieën, circulair beleid en circulair opdrachtgeverschap bezig te houden, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat wij doen

Het werk

Bij bedrijven en overheden groeit de behoefte om het gebruik van grondstoffen en de impact op het milieu te reduceren. Rebel draagt hieraan bij door middel van drie proposities: 1) advies over beleid, strategie en ketensamenwerking, 2) kwantificeren van milieu-impact door middel van milieu-impact modellen en 3) vormgeving van circulair inkopen en opdrachtgeverschap. Op basis van grondig onderzoek, feiten en cijfers helpen we het verschil te maken. Dit doen we voor multinationals, kleinere ondernemingen en publieke organisaties. We werken vooral voor klanten in Nederland en België, maar doen ook projecten voor klanten in Indonesië, Kenia en de Verenigde Staten. We zijn actief in diverse sectoren: van plastic tot textiel en van voedsel tot bouw. Onderstaand drie voorbeelden van vragen waar wij met onze klanten over nadenken (voor meer informatie en concrete voorbeelden, check de website).

  • Hoe maak je een keten (zoals de textielketen, kunststof verpakkingsketen of schoenketen) circulair?
  • Wat is de milieu-impact van een bedrijf, een product of een activiteit en hoe kan deze worden verminderd?
  • Wat moet een gemeente doen om concrete (bouw)projecten circulair in te kopen?

Wat ons werk boeiend maakt is dat we de actuele werkpraktijk en inhoudelijke sectorkennis verbinden met scherpe financieel-economische analyses. Hiermee brengen we realiteitszin in het circulaire debat en zorgen we voor levensvatbare en impactvolle projecten. We besteden veel aandacht aan de relatie met onze klanten. Daarbij schuwen we het debat niet.

We zijn op zoek naar het volgende profiel

Jij hebt

Wij zoeken een (junior) collega die samen met ons de circulaire economie een stap verder wil brengen. Geloof jij in jezelf, laat je je niets wijs maken, wil je meebouwen aan een betere wereld en geloof je dat jij met goed advies hieraan kan bijdragen? Dan is Rebel jouw ideale werkgever.

Wij zijn op zoek naar een data minded consultant circulaire economie met de volgende achtergrond en vaardigheden:

  • Een opleiding of achtergrond in, bij voorkeur, een technische, economische, bestuurskundige en/of duurzame/milieukundige richting.
  • Sterke affiniteit en aangetoonde ervaring met kwantitatieve analyse.
  • Affiniteit met strategische vraagstukken in duurzaamheid en/of circulaire economie met een ambitie je hier verder in te specialiseren.
  • Kritische en eigenzinnige houding, je durft scherpe vragen te stellen en bent in staat je ideeën goed in woord en schrift uit te dragen.
  • Praktisch ingesteld, je werkt graag toe naar concreet resultaat.
  • Goed in het houden van overzicht, zorgvuldig werken en prioriteiten stellen.
  • Zelfstandige, proactieve en flexibele werker die goed opereert in een team.

Wat kunnen we voor jou betekenen

Wij bieden

Een maatschappelijk relevante, afwisselende baan in een creatieve, ondernemende omgeving met inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte, kansen en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Het is mogelijk parttime (32 uur) of fulltime (40 uur) te werken. Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam. Je werkt samen met en bij de klant, krijgt veel verantwoordelijkheid, een goed salaris en de mogelijkheid om mee te investeren in onze onderneming en initiatieven. Bij Rebel staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Ben jij een Rebel?

‘No change without a Rebel’

Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. In alles wat we doen, streven we ernaar om een positieve impact op de wereld te hebben. Dat doen we vanuit ons hoofdkantoor in de binnenstad van Rotterdam, maar ook vanuit onze kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Londen, Washington D.C., Nairobi en Johannesburg. Met ruim 250 Rebels werken we aan spraakmakende projecten in sectoren zoals circulaire economie, duurzame energie, vastgoed en stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, veiligheid en zorg.

We geloven in kleinschaligheid binnen onze steeds groter wordende organisatie en creëren de ruimte voor iedere Rebel om de beste versie van zichzelf te zijn. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn. Rebel is een organisatie zonder kaders, hiërarchie en bazen. We adviseren niet alleen over vernieuwende initiatieven, maar initiëren ook eigen projecten en investeren in zaken waarin we geloven. Bijvoorbeeld via projecten waarin we participant zijn, of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur, uiterlijk zondag 8 oktober,  je motivatiebrief met daarbij je cv naar wouter.dewaart@rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wouter de Waart (via +31 6 11 28 78 15) of Emile Barendregt (via +31 6 41 09 42 88).