Consultant Finance & Transactions

Adviseur met inzicht in - en liefde voor - cijfers en financiële modellen

Rebel Finance & Transactions

Binnen Rebel richt het Finance & Transactions team zich specifiek op de ontwikkeling en financiering van o.a. windmolenparken, geothermie en infrastructuur. Stuk voor stuk projecten met grote financieringsbehoeftes en de nodige technische uitdagingen. Met financieel-economische en strategische kennis helpen wij bedrijven en ontwikkelaars deze projecten te realiseren.

Wij werken vanuit de intrinsieke motivatie om de wereld beter en duurzamer te maken, zonder idealistische illusies te hebben. Dit doen wij door business cases te evalueren, kasstromen met behulp van financiële modellen inzichtelijk te maken en (technische) risico’s en kansen te benoemen. Op basis daarvan optimaliseren we de financiële structuur van het project, arrangeren we de financiering van eigen en vreemd vermogen, en onderbouwen we cijfermatig de impact van managementbeslissingen en contractuele onderhandelingen. Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging dat we zo het beste bereiken voor het project. Meestal vervullen we deze rol als adviseur, maar als de mogelijkheid daar is (en we in het project geloven), dan investeren we bij voorkeur mee en worden volwaardig partner in het project.

Team Rebel Finance & Transactions is per direct op zoek naar een: Consultant.

Functie-eisen

Ben jij een Rebel?

Wij zoeken een enthousiaste nieuwe Rebel die vol overgave met ons meedoet. Een adviseur die het verschil wil maken voor de klant om zo impact te maken op de samenleving. Wil jij het beste uit jezelf halen, investeren in je eigen ontwikkeling en ben je bereid een stap extra te zetten wanneer een project daarom vraagt, dan ben jij wellicht onze nieuwe Rebel!

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

  • Je hebt een technische of kwantitatieve WO-studieachtergrond met uitstekende studieresultaten op zowel WO- als VWO-niveau;
  • Je hebt interesse in financiële en economische vraagstukken;
  • Je hebt uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden en het vermogen om snel te leren;
  • Je bent eigenzinnig, ambitieus en nieuwsgierig;
  • Je bent een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken;
  • Je bent sociaal, proactief en kunt overweg met verschillende type klanten;
  • Je wordt enthousiast van de jaarlijkse wintersport, een rondje wielrennen met collega’s en/of de wekelijkse vrijdagmiddagborrel;
  • Je hebt ambitie om bij te dragen aan het nog succesvoller maken van Rebel;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt 0 tot maximaal 4 jaar werkervaring.

We staan open voor gesprekken met zowel starters als professionals met de nodige ervaring. Mensen met inzicht in – en liefde voor – cijfers en financiële modellen, plus affiniteit met de duurzame-energiesector en de energietransitie.

Wat wij bieden

Wat Rebel jou biedt

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team van circa 13 personen bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid, verantwoordelijkheid en een goed salaris. Je zet stappen die passen bij je groei en geeft al snel je eigen agenda vorm. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je neemt ook zelf initiatief en doet jaarlijks een voorstel voor je eigen ontwikkelingsplan.

Rebel gelooft in kleinschaligheid en ondernemerschap. Daarom zijn teams binnen Rebel volledig zelfstandig en ben je niet alleen ‘werknemer’ maar kun je na een jaar ook mede-eigenaar van ons bedrijf worden. Bij klanten, thuis, of op ons kantoor in Rotterdam – eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan snel een (korte) motivatiebrief met daarbij je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs én universiteit) naar Jim.Carstens@Rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jim Carstens op 06-2237-1887.