Consultant Energy Finance & Strategy

Adviseur met liefde voor cijfers voor wie de energietransitie cruciaal is en goede ideeën brengt naar haalbare deals.

Wie zijn wij?

Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. In alles wat we doen, streven we ernaar om een positieve impact op de wereld te hebben. Dit doen wij met ruim 250 Rebels en in projecten over de hele wereld. Wij geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap binnen onze steeds groter wordende organisatie. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn.

Rebel Energy, Water & Climate richt zich voornamelijk op het haalbaar maken van duurzame-energieprojecten en projecten voor verduurzaming van de industrie en gebouwde omgeving. Veelal vanuit een strategisch, technisch en financieel perspectief. Alles met als doel om de duurzame-energiemarkt sterker te maken en mee te bouwen aan een duurzaam energiesysteem.

Wij geloven in ondernemerschap en actiegericht werken als fundament voor verduurzaming. Door met stevige inhoudelijke kennis strategie en beleid te ontwikkelen, slimme samenwerking te structureren, haalbaarheid en financierbaarheid te toetsen en door businessplannen te maken.

We adviseren zowel bedrijven als overheden om van visie en beleid tot concrete projecten te komen. We adviseren overheden over financiële instrumenten om netcongestie tegen te gaan, of ontwikkelen beleid om lokaal eigendom te stimuleren. Ook werken we aan het opstellen van samenwerkingsmodellen, het opstellen van businesscases, structureren van projecten en ondersteuning bij investeringsbeslissingen. Met een drive om te doen en impact te maken. Benieuwd naar concrete projecten? Kijk hier voor een overzicht van wat wij doen op het gebied van duurzame energie.

Wie zoeken wij?

Hieronder vind je een klassiek lijstje voor het profiel wat we zoeken zodat je wat houvast hebt. Bovenal zoeken we een intelligent, inhoudelijk gedreven mens die als individu iets toevoegt aan ons team. Iemand die enthousiast wordt van het kwantificeren van uitdagingen, het puzzelen aan businesscases en het verduurzamen van het energiesysteem.

  • Uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden.
  • WO-opgeleid, met voorkeur voor een economisch of technisch profiel met focus op verduurzaming en/of energie.
  • Passie voor de verduurzaming van de energiesector.
  • Starter of maximaal drie jaar werkervaring (werkervaring is geen pré).
  • Interesse in strategische en beleidsmatige vraagstukken.
  • Het vermogen om snel te leren.
  • Een teamspeler die graag dingen oppakt en ook goed zelfstandig kan werken.
  • Ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel.
  • Eigenzinnig, eager en nieuwsgierig
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij?

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team van 11 personen bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met leuke collega’s. Je krijgt verantwoordelijkheid en vrijheid. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling en middels Rebel Party & Finance organiseren we een grote verscheidenheid aan events, waaronder de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Bij Rebel ben je vrij om te ontwikkelen op onderwerpen die jij interessant vindt. Daarbij bieden we de medewerkers de mogelijkheid om medeaandeelhouder te worden in het bedrijf.

Ben jij een Rebel?

Wij horen graag van je! Neem in ieder geval voor 7 juli 2024 contact op met Floor Hooijman (Floor.Hooijman@Rebelgroup.com), met bijgevoegd je cv en motivatie. In je motivatie lezen wij graag wat je interesseert aan het vak van consultant, de energiesector en het werken bij Rebel. Enthousiast over Rebel, maar past deze vacature niet helemaal bij jou? Neem een kijkje op: https://www.rebelgroup.com/nl/posities/.